En klassisk komedi av Stefan och Krister på TryckeriTeatern hösten 2023

22.03.2023 kl. 10:54
Västnyländska Ungdomsringen r.f:s årliga produktion hösten 2023 kommer vara komedin Hemvärn och påssjuka av Stefan Gerhardsson och Krister Classon.

Pjäsen Hemvärn och påssjuka skrevs ursprungligen av Nils Bie Persson, men gjordes populär i komikerparet Stefan Gerhardssons och Krister Classons bearbetade version och uppsättning. Stefan och Krister började i början av 1980-talet som trubadurer med bondkomiska visor, men övergick med åren alltmer till humoristiska pjäser och andra uppträdanden. Under åren som gått har de skrivit och uppfört ett stort antal farser som varit populära både i Sverige och i Finland. 

 

Premiären för pjäsen kommer vara 11 november 2023 med totalt 15 föreställningar till och med 16 december 2023. Regissör för pjäsen är Tapio Laasonen och som scenograf fungerar Erik Salvesen. Regissören beskriver pjäsen, som kategoriseras som en buskisfars, som en lättsam komedi 

 

-Hemvärn och påssjuka är en folklig pjäs, en pjäs som är lätt att ta till sig och skratta bort en kväll med. Jag hoppas och tror att publiken kommer gå hem på gott humör efter att ha sett föreställningen,  säger Laasonen.

Foto Christopher Senn: Regissör Tapio Laasonen

Intresseträff i maj

VNUR:s egna produktioner har varit populära bland publiken; hösten 2022 lade föreningen upp Agatha Christies Råttfällan som fick mycket beröm för både skådespelarprestationer och scenografin som planerades av Erik Salvesen. “Vi strävar till att arrangera varierande produktioner, förra hösten var det ett morddrama och denna höst blir det en fars. Vi planerar även långsiktigt för att få en bra helhet”, säger verksamhetsledare Charlotta Eriksson.

 

För pjäsen söks ca 10 personer i vuxen ålder. En intresseträff kommer ordnas tisdagen den 16 maj kl. 18.00 på TryckeriTeatern.Är man intresserad att vara med får man gärna anmäla sig till VNUR:s kansli på info@vnur.org