Nu är det klart vem som står på scenen i De tre musketörerna på Raseborgs Sommarteater!

15.02.2024 kl. 16:20
Sommaren 2024 presenterar Västnyländska Ungdomsringen r.f (VNUR) den välkända
äventyrsberättelsen om De Tre Musketörerna baserad på Alexandre Dumas roman.
Pjäsen varvar humor, oväntade vändningar och fäktning med välkända sånger från såväl pop- och schlagerlistorna

Den unga, lite väl ivriga, D´Artagnan reser till Paris för att förverkliga sin dröm om att bli den fjärde musketören i den franska kungens livvaktsstyrka. Vägen blir allt annat än enkel och D´Artagnan och de tre musketörerna hamnar kämpa mot hot till och med inifrån kungens närmaste krets i form av den ondskefulla kardinal Richelieu och hans hantlangare. Kärlek, lojalitet och mod står i centrum när en kamp mellan det goda och det onda står mot varandra.

Lördagen den 10.2.2024 ordnades en kollationering på TryckeriTeatern för dem som kommer stå på scenen på Raseborgs Sommarteater i år. Audition hade ordnats 13-14.1.2024. En extra audition ordnades ännu i slutet på januari för att hitta skådespelarna för de sista rollerna.

I rollen som D’Artagnan ses Peik von Essen och som de tre musketörerna Jan Karell, Johan Finne och Markus Haakana. I övriga roller: Sophie Lilja, Ellen Haakana, Ove Molander, Mira Berglund-Fitzpatrick, Dan Idman, Janne Jurvanen, Anton Råstedt, Annie Haakana, Jenny Tenhunen, John Voutila, Helena Mäkelä, Edward Friis, Alice Olin, Edith Holmberg, Kåre Collin, Tapio Laasonen, Walter Wilkman, Oscar Johansson och Hampus Koskelo

-Det kommer bli en fartfylld historia för hela familjen. Vi kommer även ha hjälp av en fäktnings- och stage fighting instruktör som kommer öva upp ensemblen under våren. Kollationeringen kändes jätte bra; stämningen var på topp och alla var ivriga på att komma igång, så det känns väldigt positivt inför övningsstarten, säger verksamhetsledare och produktionens arbetsledare Charlotta Eriksson.

Premiären ordnas torsdagen den 27.6.2024, totalt spelas 20 föreställningar fram till och med söndagen den 4.8.2024. Biljetterna kommer till salu den 1.3 på netticket.fi, men redan nu kan grupper boka sina platser via VNUR. Under hela mars månad kan man utnyttja Early bird pris då man köper sina biljetter som man får för endast 18e/styck under denna period. (normalt 28e vuxen, 23e studerande och pensionär).

Produktionsteam:

Mika Fagerudd, regissör

Teddy Granroth & Felix Lönnqvist, kapellmästare

Reettaleena Rauhala, koreograf

Erik Salvesen, scenograf

Anita Sandholm, kostymör

Verksamhetsledare Charlotta Eriksson & Heidi Jousmaa, arbetsledning

Robban Sederholm, inspicient, scenbygge

Jesper Söderström, ljud och ljus

Emma Kullberg, regiassistent

Linus Mäkelä, grafiker

Alexandra Stjernberg, smink och hår

Linus Mäkelä, Dan Idman, Jonas Söderström, produktionsassistenter

Jenny Tenhunen, sömmerskeassistent

Ian Granström, fotograf